KOŠARKARSKE PRIPRAVE Z OTOFIT-OM

košarkarske priprave z Otofit-om

KK Cerknica je na letošnjem košarkarskem taboru sodeloval z Otofit-om.

Luka Otoničar, dipl. kin., 12.9.2018

Letos sem se drugič zapored in premierno kot Otofit udeležil sicer četrtega Košarkarskega tabora KK Cerknica v Savudriji. Od srede 29.8 do nedelje 2.9. so se tam zbrale vse mlajše selekcije Cerkniških košarkarjev in košarkaric. Trenerski štab je zanje poleg izjemno pestrega zabavnega programa organiziral tudi priprave na novo sezono.

Za del športnega programa s poudarkom na splošni telesni pripravljenosti sem bil odgovoren tudi sam. Vaje za gibljivost, moč, vzdržljivost, ravnotežje in koordinacijo so bile med mladimi košarkarji dobro sprejete in so še popestrile že tako razgibane košarkarske treninge. Treningi za izboljšanje gibalnih sposobnosti so gotovo koristni, če ne kar nujni za razvoj mladih. O pozitivnih učinkih vključitve takšne vadbe v program treningov ne govorimo zgolj pri doseganju maksimalnega potenciala športnikov ampak tudi in mogoče predvsem pri preprečevanju poškodb. Seveda ne smemo pozabiti na pravilno izvedbo vaj. Ta je pomembna ravno toliko, kot njihova izbira. Zato je pri funkcionalni vadbi prisotnost strokovnjaka pomembna, pri mladih pa kar obvezna. Veseli me, da se v KK Cerknica, pa tudi v športu na sploh, tega vse bolj zavedajo. To nenazadnje dokazuje tudi sodelovanje kluba z Otofit-om.

Na koncu želim pohvaliti celotno ekipo za dobro organizacijo in izvedbo tabora, seveda pa tudi udeležence za zavzetost na treningih ..in pri ostalih aktivnostih. Več o le-teh in pripravah na sploh najdete na Facebook strani KK Cerknica. »Lušnu je blu« (kot bi rekli Cerkničani) in se že veselim prihodnjega sodelovanja.